Telefon: 0770 241 540         Facebook: Human Solutions
Curriculum Vitae – 10 sfaturi pentru un CV reușit

Curriculum Vitae – 10 sfaturi pentru un CV reușit

Cum redactăm un CV de succes?

Curriculum Vitae reprezintă cartea de vizită a oricui este în căutarea unui loc de muncă, prin acesta veți stabili primul contact cu angajatorul. Și, în acest caz, prima impresie este decisivă.

Experții spun că există câteva reguli de aur pentru ca CV-ul să atragă atenția recrutorilor în mod pozitiv și să te facă remarcat în mulțimea de candidați.

1. În primul rând, trebuie să vă asigurați de faptul că informațiile sunt scrise corect, fără greșeli de ortografie sau gramaticale. Neglijența este prima care se taxează.

2. Adaptați CV-ul fiecărui job la care aplicați. Este esențial să vă informați despre angajator și să scoateți in evidență acele calități pe care le-ar căuta la noul angajat, acele cunoștințe, studii, aptitudini care vă recomandă pentru postul respectiv.

3. Simplu și concis. Redactați un CV simplu de citit, cu informații concludente, clare. Evită frazele lungi, descriptive. Sunt greu de parcurs și plictisitoare. Recrutorul trebuie convins să te cheme la un interviu. Acolo va afla despre tine tot ce îl interesează. Un Curriculum Vitae nu ar trebui să conțină mai mult de două pagini, decât dacă aplici pentru o poziție de management/ executive.

4. Folosiți verbe, vor da senzația de dinamism, vor capta și menține atenția. Oamenii de acțiune sunt apreciați. Formulează fraze pozitive, evită negațiile.

5. Informațiile de contact trebuiesc specificate clar, la începutul CV-ului. Nume, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail și orice alt cont profesional din social media (Linkedin, spre exemplu). Desigur, acestea trebuie să fie actuale și corecte.

6. Concetrează-te pe realizări, nu pe responsabilități. Enumeră lucrurile pe care ai reușit să le faci (produse lansate, creșteri vânzări, depășire targete, idei implementate, premii câștigate, etc.), nu îți rescrie fișa postului. De câte ori este posibil, folosește cifre pentru a-ți evidenția realizările profesionale.

7. Fotografia nu este obligatorie. Nu trebuie să îți declari vârsta și nici să atașezi o fotografie, decăt în cazul în care aplici pentru un job în modelling, TV sau angajatorul o cere în mod specific în anunțul de angajare. Pentru toate celelalte cazuri, poza și vărsta sunt opționale și nu constituie criterii eliminatorii.

8. Limbajul sărac. Aptitudinile de comunicare sunt importante în multe domenii. Folosirea jargonului, a expresiilor greșite sau a clișeelor poate scădea drastic chiar și șansele celui mai capabil/calificat candidat.

9. Recomandări. Un mare plus pentru orice candidat este atașarea unei scrisori de recomandare de la fostul loc de muncă. Pentru noul angajator, aceasta este o garanție ca ai plecat de la fostul job în condiții civilizate, dar în primul rând, îți atestă valoarea și confirmă ceea ce ai scris în CV.

10. Scrisoarea de intenție. Este un document care îți atestă valoarea, cunoștințele, aptitudinile. În care îi arăți angajatorului că îi înțelegi și îi apreciezi afacerea. Și în care îi arăți că de tine are nevoie pentru acel job.

 

Leave a Reply

Close Menu