Telefon: 0770 241 540         Facebook: Human Solutions
Dinamica pieței forței de muncă în 2016

Dinamica pieței forței de muncă în 2016

Pentru a avea certitudinea că rămâi un candidat competitiv, trebuie să fii întotdeauna corect informat și pregătit să te adaptezi schimbărilor și dinamicii pieței forței de muncă.

Iată la ce schimbări te poți aștepta în 2016 și cum să te pregătești pentru a performa eficient la un interviu de angajare:

Forța de muncă specializată. Tot mai mulți angajatori caută candidați care își argumentează dorința de a lucra în domeniu prin programul de studii ales în facultate și/sau master. Cunoștințele practice sunt în continuare foarte importante dar, pentru a construi o cariera de succes, sunt necesare și cunoștințe teoretice solide.

Creșteri pe toate planurile. Angajatorii estimează că în 2016 salariile vor crește cu aproximativ 10 procente. De asemenea, majoritatea companiilor prevăd o creștere a numărului de angajați și dezvoltă programe de trainee și internship, plănuind să recruteze între 3 și 10 interni pentru echipă.

Extra beneficii pentru angajați. Pachetul beneficiilor oferite angajaților pe lângă salariu s-a modificat față de 2015. Programul de lucru flexibil nu mai este în top 3 preferate de companii. În schimb, suportul financiar pentru training-uri a urcat în clasament, fapt ce întărește afirmația anterioară – nevoia de forță de muncă specializată. Investițiile în bugetul pentru pregătirea angajaților nu doar că duce la o calitate superioară a muncii efectuate, dar oferă și angajaților satisfacția dobândirii de noi cunoțtințe și lărgirii paletei de atribuții.

Companiile vor dezvolta mai multe programe pentru tineri. Numărul job-urilor entry-level a crescut cu 3 % față de anul trecut. Tot mai multe companii sunt dispuse să recruteze candidati aflati la început de carieră, dar care să își doreasca să învețe, să se dezvolte și să rămână aducă beneficii companiei. Mai mult, avantajul recrutării unor candidați proaspăt absolvenți este formarea lor conform politicii organizaționale și mediului de lucru.

Accent pe soft-skills. Potrivit presei internaționale, soft skill-urile aduc 88 de miliarde economiei din UK și se estimează creșteri importante. 97% dintre angajatori au declarat că aceste abilități sunt foarte importante pentru succesul business-ului lor, comunicarea, orientarea către rezultate și lucrul în echipă fiind mai apreciate decât studiile, certificările și rezultatele academice. Pe lângă abilitatea de a lucra eficient în echipă, contează și abilitatea de a lua decizii și de a rezolva probleme, abilitatea de a obține și de a procesa informația pentru a lua decizii corecte. În acest sens, managerii companiilor pot ridica întrebari-cheie în cadrul interviurilor, care sa le ofere candidaților ocazia de a exemplifica situațiile în care au folosit soft-sklill-urile sau de a-i pune în situații dificile pentru a le testa aceste abilități.icon_pdf_landing_page

Află direct de la 210 specialiști în Resurse Umane care sunt criteriile care conteaza cel mai mult la angajare, ce greșeli trebuie sa eviți cu orice preț și ce sfaturi au pentru ca tu să te prezinți mai încrezător la următorul interviu.

Documentul conține informații practice și utile despre:

Evoluția salariilor în 2016
În ce industrie se câștigă cel mai bine
Diferențe salariale București vs. restul țării
Beneficii oferite angajaților pe lângă salariu
Domeniile în care se vor face angajări
Câte companii vor face angajari
Ce tip de candidați caută angajatorii
Ce criterii contează cel mai mult la angajare
Ce abilități “soft skills” vor urmari angajatorii în procesul de recrutare
Cum va evolua bugetul de training si dezvoltare profesională alocat angajaților
Numărul programelor deschise pentru studenți
Numărul job-urilor noi disponibile pentru specialiști cu experiență
Cum să-ți crești șansele de angajare în 2016 (sfaturi de la angajatori)
Greșeli frecvente în procesul de recrutare și cum le poți evita
Modificări semnificative față de 2015.

Raportul ”Piața forței de muncă în 2016” este realizat de www.hipo.ro


 

 

Leave a Reply

Close Menu